دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
عکس

حوزه/ چاپ چهارم کتاب «صدور انقلاب اسلامی؛ فرصت ها و چالش ها» اثر غلامرضا عراقی در ۱۹۴ صفحه روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، چاپ چهارم کتاب «جریان شناسی تفاسیر و برداشت های سیاسی از قرآن کریم در انقلاب اسلامی» اثر غلامرضا عراقی است که به همت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۱۹۴ صفحه منتشر شد.

صدور انقلاب اسلامی از اصول راهبردی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تلقی می شود؛ در حالی که نه تنها در حوزه عمل، بلکه حتی در حوزه نظر نیز کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

اثر حاضر تلاش کرده است از طریق شناخت و تحلیل فرایند صدور انقلاب، راهبردهایی برای دستیابی به اهداف سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تدوین و پیشنهاد کند.

این پژوهش به دنبال آن است شرایط جدید منطقه ای و بین المللی را که ناشی از فرایند بیداری اسلامی است، تحلیل و فرصت ها و چالش ها را در جهت صدور ارزش های انقلاب شناسایی کند و در آخر راهکارهایی را برای بهره گیری بهینه از فرصت ها و عبور از چالش های فرارو به سیاستگذاران سیاست خارجی انقلاب ارائه کند.

ساختار اثر

این اثر در شش فصل تألیف شده است؛ در فصل اول ضمن بیان ماهیت صدور انقلاب و پیدایش مفهوم صدور انقلاب، دیدگاه های موجود درباره صدور انقلاب اسلامی تشریح شده و روش های صدور انقلاب (غیر نظامی و نظامی) ابزارهای فرهنگی صدور انقلاب مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

نویسنده در دومین فصل از کتاب حاضر، به «بیداری اسلامی و تحولات آن» پرداخته و عوامل بیرونی پیدایش بیداری اسلامی را تبیین و عوامل درونی بیداری اسلامی را مورد اشاره قرار داده و در پایان این فصل، به ایران و انقلاب های عربی می پردازد.

سومین فصل از این اثر که به «بررسی محیط داخلی: قوت ها و ضعف های صدور انقلاب اسلامی در عصر بیداری اسلامی» می پردازد، و دین گرایی، کارکردهای دین، مواجهه با اندیشه سیاسی غرب، مرجعیت شیعه، هویت اسلامی، عدالت خواهی مسلمان و تأثیر از قیام امام حسین(ع) به عنوان قوت های صدور انقلاب اسلامی در عصر بیداری اسلامی عنوان شده و چالش های اقتصادی، غرب گرایی، چالش های قومی و مذهبی و غفلت از ارزش های انقلاب اسلامی از ضعف های این صدور مطرح شده است.

«بررسی محیط خارجی: فرصت ها و تهدیدهای صدور انقلاب اسلامی در عصر بیداری اسلامی» عنوان چهارمین فصل از کتاب مذکور است که در این فصل، دیپلماسی رسانه ای، دیپلماسی ورزشی، محبوبیت انقلاب و شباهت مذهبی از جمله فرصت ها شمرده شده و سیاست های ضد ایرانی، فشار بین المللی، رقابت منطقه ای و تهدیدات سلفی و تکفیری از تهدیدات این صدور است.

در فصل پنجم و ششم نیز به ترتیب «راهبردهای مبتنی بر قوت – فرصت و قوت - تهدید» و «راهبردهای مبتنی بر ضعف – فرصت و ضعف - تهدید» پرداخته شده است.

برشی اثر

* فرصت های صدور انقلاب اسلامی در عصر بیداری اسلامی

رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی مستلزم تبیین واقع بینانه وضعیت نظام بین الملل است. تحلیل نادرست از فرصت ها و تهدیدها از یک سوء و ضعف و قوت های مرتبط با انقلاب اسلامی می تواند به تضعیف پیام انقلاب منجر شود.

انقلاب اسلامی ایران ساختار نظام بین الملل را متحول ساخت. آغاز قیام ملت های عربی در کشورهای حوزه خلیج فارس و شمال آفریقا نقطه عطف دیگری در تاریخ منطقه خاورمیانه است که متأثر از انقلاب اسلامی است.

آنچه در قیام های کنونی منطقه بدان تأکید می شود، غالباً الگو پذیری از انقلاب اسلامی ایران است. فرصت های صدور انقلاب اسلامی در عصر بیداری اسلامی مشتمل بر دیپلماسی رسانه ای، دیپلماسی ورزشی، گرایش متفکران به انقلاب اسلامی، محبوبیت انقلاب، موقعیت جغرافیایی و شباهت مذهبی است.

علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتیhttp://shop.isca.ac.ir/ مراجعه کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha